top of page

Bofællesskabet Hedebo

Hedebo har til huse i en ældre villa. Huset er i 2 etager. På 1. sal er der tre små, men hyggelige værelser, en fælles stue og et badeværelse. Nedenunder er der køkken, spisestue, to værelser, kontor, vaskerum og et lille toilet med bad. Der er en dejlig have og terrasse. Der er et værkstedsrum, et cykelskur og et trænings/musikøverum.

Bofællesskabet Hedebo ligger centralt i Roskilde og i gåafstand til Ro’s Torv og til Roskilde Gågade som daglig benyttes af både beboer og personale når der skal indkøbes til f.eks. aftensmad eller hvor man blot gå og kikke i de mange butikker som Ro’s Torv kan tilbyde. Alt dette kommer vores beboere til gode således at de selv kan købe ind til personligt behov, men også således at beboerne komme ud blandt andre mennesker og øver sig i at være social såfremt dette er det udviklingsbehov for den enkelte beboer.

Bofællesskabet Hedebo har også en personbil som benyttes efter de behov som kan opstå for de enkelte beboere. Bilen anvendes også til pædagogisk kørsel fordi det ofte er under kørsel af svære samtaler mellem beboer og personale kan opstå.

Bilen anvendes også som transportmiddel hvis det vurderes at der er et pædagogisk formål. Disse formål kan f.eks. være hvis en beboer skønnes til at kunne profitere af, at komme en tur i de naturskønneomgivelser som område omkring Roskilde kan tilbyde. Netop naturen har vist sig at have en terapeutisk virkning for nogle beboere.

På bofællesskabet Hedebo går vi op i traditioner. Jul, nytår og påske bliver der gjort ekstra ud af maden og oppyntning i huset. Hvert år siden 2020 er der blevet fejret Halloween hvor netop beboernes ideer til hvordan man afvikle sådan en aften kommer i højsædet og netop beboerne i fællesskab skaber en aktivitet under eventuel støtte af pædagogisk personale.

Andre traditioner er også fastelavn. Ikke fordi der er udklædning, men fordi der bliver hængt en tønde op hvor det går på skift at slå til tønden. Efter tønden er slået ned afsluttes aktiviteten med fastelavnsboller. En tradition som er løftet i øjenhøjde med vokse mennesker.

Årligt bliver der også arrangeret sommerhusture hvor pædagogisk personale deltager på lige fod med beboerne. Dette er et af årets større begivenheder som giver mulighed for den enkelte beboer at deltage i det omfang de kan og vil og kan trække sig når lyst og behov opstår.

 

På bofællesskabet Hedebo er der fokus på det sociale fællesskab beboerne imellem. Hver beboer har en fast maddag hvor beboeren under støtte af pædagogisk personale handler ind og tilbereder en aftenmadsret. Selve aftensmadsmåltidet bliver ofte spist sammen i spisestuen hvor det naturligt at snakken går om løst og fast.

IMG_4957.jpg
bottom of page